lördag 23 maj 2009

Jaktträningen förtsätter

Lördag och dagens övning bestod av att besöka konstgrhytet, Ziggy var riktig på hugget. Redan från bilen visste den lille mannen vad som var på gång så vi prövade en karaktärs loop, resultatet var glimrande Ziggy gick in i gången fram till kitteln och skallade jättebra. En repris och det hela var väldigt skoj, sedan tog ahn en tur i grytet vallgraven forcerades utan problem, kitteln med hyllan SWOSH och sista gången prövades sedan gick han tillbaka till grytgång 1 och hyllan för att sedan komma på utkallningen. En stolt husse fick lämna grytet med en grabb som avancerar mot ett anlagsprov sprängare två träningar till och med mycket tur så är vi redo för anlaget.

Ziggy är en grabb med psyke som ja inte vet jag, ena sekunde världens gulligaste parson som tycker om att kela i soffan framför fotboll eller andra program andra sekunden en riktigt trevlig jaktkamrat som har en jaktlust som inte går av för hackor. Han skäller älg, driver rådjur spårar enligt husse väldigt bra, vi är et j-vligt bra team heölt enkelt, grytträningen går bättre än förväntat nu ska vi bara pröva vildsvin i hägn( vi har träffat farbror gris i skogen och han är inte rädd för honom). Så vi får kvitto på att Ziggy hanterar vildsvin klokt.

Det finns förutsättningar att han blir en riktigt bra jakthund, dessutom är han en trevlig parson, snäll och godmodig hemma.

1 kommentar:

Adesso sa...

Grattis till lördagens grytträning! Kanon Ziggy! Way to go, helt enkelt! Torsdagens spårande gick sannerligen inte av för hackor heller ;-)

hälsar
Annica