fredag 22 maj 2009

Röd dag i almanackan men inte för Ziggy och Bella

21 maj kristihimmelfärdsdag - hade Jag (Janne) och uppfödaren Annica bestämt att vi sskyulle träffas, lägga spår och ge Ziggys päls en omgång. Janne åkte ut på Bogesundslandet för att lägga spår till Ziggy syrran Allis, Bella och hennes brorsa Rosso och mamma Dottie. Det visade sig att det var fler som tänkt till på att man kunde öva spår just idag så de två första platserna fick Janne lämna efters han konstaterat att det redan låg spår där och Hundar med hussar och mattar bara väntade på att spåren skulle få ligga till sig.

Bella spårade före Ziggy det gick så där hon följde spåret men farten var inte den bästa. Å andra sidan är hon ju bara knappt 7 månader så till anlaget har vi nog boostat farten, det vi tar med oss var att Bella tyckte klöven trots allt var lite intressant, så hon förärade den med en slick och kollade efter den då jag släpade den på vår väg tillbaka till bilen.

Ziggys päls trimmades och den föll i ett rasande tempo, efter någon timme var han inte så samarbetsvillig så vi beslutade att unge herrn skulle få sin belöning gå spåret. Husse hade lagt ett goofy spår som började på en åker och gick in i skogen passerade en väg sedan vinkalde spåret och avslutades i en grantätning längden var ca 350m. Vi sökte reda på skottplats där blod började, sedan togs sig Ziggy an spåret väldigt bra han följde spåret klockrent i ett bra tempo Vinkeln tog han med bravur och spårslutet var bra. Sedan var det dags för att ge bort klöven till husse frågan var om hundgodis var tillräckligt eftersom husse glömt korven hemma, men tji det räckt och det blev inget låst läge för unge herrn.

Annica gick sina spår i tur och ordning 1. Rosso- väldigt lik syrran Bella i spåret men mer intresserad av klöven. 2. Dottie - mamma till Rosso och Bella, ett bra spårarbete - tummen upp och sist Allis som satte av i skogen med en enorm energi även hon lyckades hitta klöven.

Sammanfattningsvis kan man säga att alla hundar som gick spåren klarade dessa och både Annica och jag kan se fram mot några roliga spårprov med Bella och Rosso, sen får vi se hur långt det räcker. Men vi är lite bortskämda med Ziggy och Allis som var jätteduktiga spårare direkt. Tre raka ettor i öppenklass och vilspårchampionat vid 11 månaders ålder det blir nått att bita i för Bella och Rosso.

Den 23 maj på lördag är vi för tredje lördagen i rad vid konstgrytet utanför Uppsala och förhoppningsvis kan Ziggy visa att karaktärsprovet kommer fungera.

Inga kommentarer: