tisdag 12 maj 2009

Tisdag och allt är roligt

Vi var ute ikväll och promenerade på fågelberget bakom lägenheten och sportfältet. När vi kom upp på hällarna satt en fälthare där, han bor i några buskage där uppe. En tam rackare som bara går undan och trycker, med hundarna i koppel var det lite roligt att se hur dom reagerade Ziggy hade i princip upptag i kopplet ylade och ville komma loss Bella var däremot väldigt fundersam vad "brorsan" hittade på, han var ju hel tossig. Slutsatsen är att han vet vad som gäller och det finns mycket jaktkamplust i de 7,1 kg. Mankhöjden verkar ligga på mellan 36 och 37 cm ganska bra höjd.

Efter två "flytt" av haren tänkte jag att vi testar spåra lite med Bella, poletten verkar ha trillat ner så hon föjde harens spår. Spårandet var riktig bra och fokuserat tills vi närmade oss ett buskage och haren drog som en avlöning då ville Bella också komma loss, men tji fick hon. Haren blev inte livrädd den rundade ett buskage och satte sig och spanade på oss. Detta fick räcka för kvällen men hare var skoj för en 6,5 månaders Bella. 3,7 kg och mankhöjd 29,5cm, hon växer hela tiden. Bellas skadade klo verkar komma tillbaka det ser ut som en klo som kommer ut och den verkar någotså när normal så det äventyret avlöpte relativt väl.

Nu laddar vi för helgen med grytträning på Lördag och eventuellt spår för Bella. Hon får dock följa till konstgrytet, så vi får väl sniffa på den tomma kitteln efter träningen.

1 kommentar:

Ann-sofi sa...

Måste nog balansera denna jaktblogg med att Ziggy & Bella inte bara är jakthundar. Dom är världens charmigaste kompisar oxå. Matte troll/Annsi