måndag 1 juni 2009

Helgens övningar med Ziggy och Bella

Lördagen började i ottan, husse och Ziggy klev upp och mötte uppfödaren Annica i Upplands-Väsby där kompletterades lasten med mamma Loa och syrran Allis som fick följa till konstgrytet. Bella fick stanna hemma och mysa med matte, Oscar och Jocke.

Grytträningen på Lördagen var en påbyggnad från förra helgen med två nya hinder ( De sista) ett liigande nålsöga och ett stående nålsöga. Ziggy reagerade först vid det stående nålsögat med några skall och med lite lock passerades hindret moch farbror grävling fick höra Ziggys skall för första gången sedan förra helgen, hyllan gick så där men han tog den utan problem. Nu var turen kommen till det liggande nålsögat som vållade lite problem men efter ett tag insåg Ziggy att man kan ju lägga sig på sida och voila - saken var biff. Sedan avslutade han briljant med att passera alla hinder utan problem för att sedan låta sig kallas ut i 1:ans grytgång sedan låg han och kikade på husse lite spjuveraktigt 15 sek innan han bestämde sig för att komma ut helt.

Sanmmanfattningsvis gick det bra med en stegring i färdighet från förra helgen vilket var positivt, nästa helgs träning skall allt detta göras sjävständigt så får vi se om det finns någon chans att gå upp på anlagsprov 13 juni. Om jag får bedömma det så är chansen ca 25 % att det går vägen. Jag tror Ziggy behöver 2-3 träningar till för att vara klar om det går relativt smärtfritt.

Söndagen tillbringades ute på Bogesundslandet där vi träffade Bellas kullsyskon och prövade spåra. Alla hundarna var verkligen trevliga och hade vissa likheter, tjejerna Bella och Komeda är verkligen en size mindre än killarna. Killarna mäter runt 34 cm i höjd och tjejerna runt 30 cm. Alla andra som är ägare till kullsyskonen var verkligen väldigt trevliga. Annsi fick tyvärr lämna oss tidigt så Oscar kunde låna familjens bil ner till Linköping, dett eftersom han har tenta på fredag då vi ska på Bruce Springsteen konserten på stockholms stadion.

Så till spårningen alla valpar utom Bella spårade plus Egons "storasyster" Lisa samt Komedas "storebror" Rasmus och Bellas "storebror" Ziggy. Jag och Annica hade lagt ut alla spåren och alla syskonen som spårade grejade sina spår på ett bra sätt. Annica på adesson kan ju hoppas på någon viltspårmerit om inte annat på Rosso som hon själv har.

1 kommentar:

Adesso sa...

Det blir spännande på lördag ;-)