lördag 16 maj 2009

Grytträning 2

Lördag morgon, vi släpar oss upp och ner till bilen i garaget husse, matte, ziggy och bella. Färden har sitt mål grytträningen utanför Uppsala, på vägen stannade vi och köpte kaffe och en mc toast. Väl framme fick vi vänta på vår tur så efter ca 25 minuter blev det Ziggys tur att äntra grytet.


Förra lördagens start verkar finnas i huvudet på unge herr Ziggy, så när han blev nedställd vid kitteln kom han igång att skälla på fabror grävling direkt. Grävlingen denna gång var lite mer "på" gjorde några utfall mot gallret och Ziggy fick parera vilket han gjorde med den äran.


Sedan backade vi så Ziggy fick gå in sista metern i gången med lock på. Ziggy tog sig fram och full matning vid grävlingen, som svarade med några motsstötar.
Efter ett par korta race var det dags för att försöka från ingång 1.


Ziggy tyckte dock initialt att han skulle ta vägen ovanjord. Tricket blev att vi satte ner honom i grytgången vid vinkeln framför kitteln och lade på locket då han var framme och skällde grävling. Därefter lockade jag ut honom mot ingång 1 och se då trillade poletten ner och han använde grytgången efter det.

Efter dagens trän ing känner sig nog husse nöjd i alla fall, matte var mäkta imponerad och Ziggy verkar tycka grytträning var lattjo lajbans. Vi är nu anmälda till provet i Juni det verkar som vi går karaktärsprovet, kanske om vi har tur grejar vi en start i anlagsprov sprängare. Vår målbild är att kunna starta på jaktprov i Augusti.

Efter Ziggy tränat kom ett rävskinn fram och Bella fick kolla vad det var för något hon var reserverad och fundersam ville inte riktig gå igång på skinnet. Annica kollade brorsan Rosso som direkt skulle "döda" skinnet och drog och slet rejält. Kolla in den härliga bilden nedan.


Vi avslutade att med efter träningen sniffa på grytet och en bur grävlingarna varit i. Det verkar som Bella tyckte dofterna var helt okej!

Inga kommentarer: