fredag 26 juni 2009

Tiden går och nu är det helg igen

Då var det fredag igen,grytträningen är flyttad till idag. Nu skall Ziggy få en dust med grävlingen för att nästa lördag 4 juli genomföra nästa anlagsprov sprängare. Spårandet fortsätter med Bella under helgen allt för att bereda viltspår anlaget i slutet av juli.

Hundarna mår toppen och vi var i hagen igår där dom fick busa helt lösa i inhägnaden. Det var så kul Ziggys favoritlek kurragömma, leta husse och matte genomfördes. Det var jätteskoj med en liten Bella ylandes efter Ziggy, då hon inte hängde med i springandet.

Under kvällsratningen tidigare såg vi en tyskhare på fågelberget och Ziggy vädrade den innan den upptäckte oss. Bella hängde på med att spåra saken samt några försynta uoff uuuoofff på löpan lät mer som satte nått i halsen. (Hundarna var kopplade hela tiden). Vi spårade ca 50 meter vilket räckte för att se att bling bling Bella som matte och Siv kallar henne, faktiskt har viltintresse. Min gissning är att hon kommer jag ovanjord i vinter och skälla både hare och rådjur. Ziggy visar större intresse för hare nu än innan grytmeriteringen och träningen började, inte för han varit ointresserad innan men .......

Det som återsår nu är att gå på utställning (vilket matte riktigt längtat efter =)) samt ett anlagsprov 4 Juli går det bra behövs bara ett grytjaktprov i verkliga livet för att bärga championatet.

Ziggy är tänkt att gå i avel och med rätt tik blir det säkerligen bra. Dyker rätt tik upp och vi anser att det är lämpligt så kan det finnas några små Ziggy:sar snart.

Inga kommentarer: