lördag 19 december 2009

Jaktprov 2 & SJ(gf)CH bärgat

Fredag 18 December var jag ute på Bogesund, med mig hade jag Markus Olsson som är domare för tyskjakterrier klubben. Oscar Palm från viltvårdsgruppen följde också med. Jag planerade att utnyttja nysnön och försöka släppa på räv, vid första grytet verkade det hoppfullt med spår i närheten så hunden släpptes en bit ifrån han sökte av grytet och det dröjde inte länge innan han hade kontakt och efter ca 30 minuter beslutade vi att gräva då det verkade ligga stilla. Vi kom ner mellan hund och grävling, när hunden var uppe så smet grävlingen förbi spaden. Hunden fick släppas på nytt och grävlingen "ställdes" ånyo nytt nedslag gjordes och där var grävlingen som var lite tjurig och ville inte komma fram. Den låg och tryckte,efter många om och men lyckades vi men avlivningen.

Bilden ovan Ziggy med mig domare och grävling man ser ju vem som är intressantast.

Ziggy kan nu titulera sig Svensk viltspår champion SVCH och Svensk grytjaktchampion förliggare SJ(gf)CH!! 2 år och 3 månader gammal. Den killen kommer fortsätta glädja husse och andra jägare under ganska många år till. Bilden till vänster är grävlingen som tjurar för övrigt.

3 kommentarer:

Adesso sa...

Vilket samarbetsprojekt ni är - Ziggy och Janne!!! Loa och jag är megastolta över er och det verkar flera i Team Adesso vara. Kolla till exempel kennelbroder Egons bloggmatte Emmas självlysande kommentar till era prestationer http://emmanicklasson.blogspot.com/2009/12/grattis.html

Stå på!!!
Annica

Barnkonstnär sa...

Världsklass=)

Iddefixen sa...

Kan bara stämma in i grattis-ropen :) Ni är helt suveräna! Komeda och jag grattar och gläds åt Ziggy och hans Husses bravader i grytet :)