söndag 2 augusti 2009

Spårträning med Adesso

Sent torsdag kväll åkte vi ut till "törnskogen" och lade tre spår till de rutinerade hundarna Ziggy syrran Allis och Dottie (Bellas) mamma. Spåren fick ligga över natten för att sedan gås på fredagen. Vi åkte ut till samma plats vid 12 på fredagen och först lade vi två nybörjarspår ca 600 m långa till Bella och Rosso.


Spårningen gick super för Ziggy som älgade på rejält i terränglådan inga konstigheter men som den alerte kille han är fanns det lite annat också att hålla koll på t.ex. viltstörningar. Klöven var skitrolig vilket innebar att husses korvbitar kom väl till pass när Ziggy fick byta bort klöven.

Nu var det Allis tur hennes spår var lite knepigt då det gick genom ett brandfält men vad tusan det gör ju skadskjutna djur ibland också. Allis löste sitt spår med guldstjärna i kanten. Allis fick också pröva korvtricket med bra resultat.


Dottie spårade sitt spår hon hade dock lägre fart än Allis och Ziggy, men lyckades också nå i mål.

Rosso fick sedan spåra sitt spår, han arbetade bra och löste diverse problem på ett bra sätt i ett tempo som kändes mycket bra. Han har ett intresse för klöven och busade med den när han funnit den som synes på bilderna nedan.
Bella spårade bra hon tog sig an spåret på ett bra sätt och gick något långsammare än brorsan Rosso. Tempot var mycket bra och bling bling Bella levererade hela vägen fram till klöven som hon kollade lite missmodigt på och "pussade". Bella drivs inte av klöven i slutet på spåret vilket är en stor skillnad mot Ziggy. Som förare upplever jag Bella som en spårnoga hund med mycket motor. Medn en gång för alla man kan vara både bling bling och spårhund säger Bella!!

Jag tror Annica instämmer i min bedömning att det är dags för anlagsprov på Bella och Rosso. Mitt mål är att jag under älgjakten i år kan använda Bella vid eftersök om det behövs.

Inga kommentarer: