söndag 25 september 2011

Gryt comeback med eftertryck!

Helgen tillbringades på Bogesunds jaktgård med grytjakt på schemat. Undertecknad var jaktledare och Oscar var biträdande i lördags, och ingen biträdande idag söndag 25/9. Fredagen inleddes i ett ojagat gryt på tenö där två grävlingar fälldes för en Border terrier. Gryt nr 2 det så kallade soptippsgrytet mitt mot slottet det skulle en taggad Ziggy få jaga. Han gick som på räls ner i första hålet och fick omedelbart kontakt. Det blev rörlig jakt och efter ett par minuter låg det still, efter 10 minuter påbörjades nedslaget men det gick loss så grävandet fick avbrytas. Det lade sig sedan på 2 meters djup och vidnedslaget visade det sig vara fyra grävlingar, starkt jobbat av Ziggy.

Södagen inleddes med ett stort gryt som innehöll en springare Ziggy inte lyckades trycka fast. I andra grytet tog det inte länge innan han fick kontakt och låg för djuret. Djupet var cirka en meter, vi gorde nedslag kom rakt på hunden som kunde lyftas ur. Inte mindre än tre grävlingar kunde avlivas och därmed avslutades de två dagarnas jakt med ett bra resultat hela 9 grävlingar fälldes, varav 7 för Ziggy.

Jag är mycket nöjd med Ziggys jakt och prestation i helgen! Han har sökt bra, inte legat för nära så han riskerat bli skadad. Han har framför allt jobbat intensivt i ca 3 timmar per dag och resultatet på ett 2 meters nedslag och ett meters nedslag hela 7 grävlingar - första klass i min värld. Men är man SE J(gf) CH så ska man leverera, en sån här hund upplever man inte så ofta så jag får väl passa på och njuta.

Efter helgens jakt är vi uppe i nio grävlingar i år!!

Inga kommentarer: