lördag 20 augusti 2011

Grytjakt med glatt gäng

Helgen 12 -14 augusti packade Husse dogsen i bilen och begav sig till Berget utanför Almunge för en grytjakthelg med Kennel Radagast där Ziggy pappa Chase bor.

Ziggy skulle få sitt andra släpp för säsongen och det var med spänd förväntan husse rengjorde grytrevolvern, stretchade för grävövningen och rejält med vila. Mat packades.

Fredagen förlöpte med ett antal släpp och första grävlingen kunde fällas för Ziggys halvbror Zippo efter ett bra jobb. Nästa gryt som söktes av var ett en ingångs gryt där Micke släppte sina hundar utan att få fast grävlingen riktigt efter en timme beslutades att Ziggy skulle få chansen.

Han gick ner 13 och sedan var jakten igång han fick kontakt det låg några minuter gick loss låg några gick loss så grävarbetet kunde inte riktigt börja förrann efter ca 45 min men det gick också loss därifrån. vi beslutade dock att gräva klart när hund den fick kontakt "nedanför" det påbörjade nedslaget på en plats där hund och bytesdjur passerat och legat flera gånger. När hela styrkan var återsamlad på grytet började vadslagningen var det räv eller grävling.

Någon påstod att det var för rörligt någon trodde grävling. Andra nedslaget gjordes där hunden nu låg och vi kom igenom över hunden i det ögonblicket hörde vi hur djuret fick tag på hunden och det lät inte skoj. Hunden lyftes ur och viltet kunde avlivas. 17.45 ett bra jobb av Ziggy 4 timmar och 45 minuter utan att komma upp.Ziggy skadad sig i underläppen så vi fick sy den lite med resultat att det blev vila för honom resten av helgen. Husse däremot fick jobba både Lördag och Söndag totalt fälldes 5 grävlingar. Jag tackar Berit och Kennel Radagast samt alla övriga deltagare för en mycket trevlig helg både i skogen och på kvällstid.

Inga kommentarer: