måndag 27 april 2009

Bella spårar med brorsan Rosso och Ziggy

På söndag 26 april begav vi oss ut i terrängen för att lägga första spår till Bella och brodern Rosso som synes var husse Jan mycket fokuserad under resan. Ziggy fick ett väckspår som fick ligga 4,5 timmar. Ziggy löste det med bravur höll reda på lite vildsvinsspår som korsade blodspåret. Klöven återfanns och unge herrn låst helt titta på filmen så förstår ni -Ziggy i omloppsbana ;-). Ziggy är en trevlig kille med mycket motor så spåret togs med stor frenesi och energi.Helgen 1-3/5 ska vi gå jägareförbundets eftersöksutbildning det blir intressant så får vi se hur det går med Ziggy förhoppningsvis blir det jätteskoj.Bellas spår var ett kort spår med två vinklar, innan spåret fick Bella bekanta sig med klöven och blodflaskan det luktade gott dock ej så mållåst som Ziggy.


Starten på spåret var lite trevande "uppsparket" luktade ljuvligt och blodet var gott. Efter viss tveckan gick Bella frammåt, rörelsen blev bättre med lite beröm och uppmuntran. Bella tog första vinkeln med bravur andra vinkeln var inte heller något problem avslutningen var bra med en markering på klöven. Bella var inte så på vad gällde klöven. Hon spårade mycket fokuserat och nogrannt.Rossos tur och han fick ett spår som Bella vilket han skötte mycket bra. Rosso var dock mer intresserad av att bära klöven.


Uppfödaren Annica från Adesso verkade nöjd med både Bella och Rossos första spår. Jag var otroligt imponerad och kan bara jämföra med Allis och Ziggy, detta lovar en del återstår bara nu att greja träningen så vi kan starta på anlagsspåret för att sedan gå upp i öppen klass. Bägge tonåringarna har en bra nos så det ska nog funka.

Inga kommentarer: