söndag 30 oktober 2011

Grytjakthelg

Lördag bedrevs med grytjakt på Bogesund. Deltagare var en tyskterrier tik som skulle starta på förliggarjakt prov, en parson russell tik Loa = Ziggys mamma och en tysk jaktterrier tik till. Alla hade förare och egen supportorganisation med (grävare).

Loa presterade bra på sitt prov och kan titulera sig SE VCH, SE J(gs)CH och SE J(gf)CH och hur många mammor och söner kan det? Dagen avslutades vid hundklubben där Ziggy fick årets elfte grävling efter knappt en timmes jobb. Alla tre deltagande hundar fick grävling fällt för sig samt Ziggys det vill fyra grävlingar på Lördagen.

Söndagen bestod i att Munsö besöktes för grytjakt, Ziggy startade med att vittja ett tomt gryt för att sedan försvinna ner i ett taggbuskbevuxet gryt. Jakten var inledningsvis rörlig men till slut kunde Ziggy få stopp på grävlingen, då vi började gräva flytade det på sig. Efter ca 15 min låg det så åter still nedslaget gjordes varpå det hela gick in längre för att flytta 3 meter längre bort. Nytt nedsag gjordes varpå det ånyo gick loss och var på väg ur grytet innan det vände och det tredje nedslaget gjordes. Hunden kunde lyftas ut ch grävlingen kunde avlivas. Årets 12:e grävling för Ziggy!
Tusen tack till alla Oddis, Lena, Peter, Eleonor,Emma, Annica, Mikael J, Johan A och Jann

Inga kommentarer: