söndag 20 juli 2008

20 Juli efter en välbehövd semester

Tjosan här är vi igen!
Husse har har fått ledigt och jag har roat matte och han i tornedalen. Ren är ett djur som skall drivas och Ziggy har drivit särkskilt den med skälla som plingar så fint. Skall på spårlöpan något upphetsat på gränsen till skrik, han höll i 1-2 minuter vilket genererade en rejäl sträcka.Här är jag på väg att gå mitt första spår som legat 14 timmar. Spåret gick bra och problemen löstes så där. Bra spårnogrannhet med några tapp. Återgången var lite klurig men det reddes ut. Skottet gick bra men husse fegade och använde sin 22Lr bössa. Detta gjorde att husse och matte beslutade att ytterligare ett spår skulle gås innan provet.
2:a spåret var riktigt bra och Ziggy spårade som pristagare på öppenklassprov. Skottprövningen stegrades till att husse begegnade sin 6,5x 55 studsare vilket inte heller innebar några problem.
Så den 12/7 hade Erland Johansson från ÖNGK lagt ett spår i Borgfors, som vi tog oss an. Ziggy skötte sig bra och han klarde spårprovet med full poäng på 25 minuter. 10 månader gammal har han kommit ikapp syrran Allis. Husse lever på hoppet att två spår till så kan vi vara hyffsat klara med viltspårproven. Se nedan det fina protokollet från provet.

1 kommentar:

Adesso sa...

Vilket fint omdöme 1a-prisspåraren Ziggy fick av domaren Erland. Så uppenbart välförtjänt förstås. Loas stolthet finns det inga ord för. Uppfödaren Annica för stå för dem och hon är riktigt redigt stolt över er också!!!
Syster yster Allis mentaltränar nu stenhårt inför nästa spår ;-) Gizmo går i öppenklassträning så skogarna i Jönköping bågnar LOL.
STÅ PÅ lilleman Ziggy - som blivit en nästan vuxen karl.
Hälsar
Annica
(med Loa o Allis lattjande i bakgrunden.)